U bevindt zich hier : Home || Verzorgingtips Rozen

Verzorgingtips Rozen

Rozen:

1) Maak de vaas goed schoon.

Rozen kunnen gevoelig zijn voor bacteriën, vooral in de wintermaanden. Het is raadzaam om de vaas met een klein beetje chloor schoon te maken en vervolgens goed om te spoelen.

2) Voeg snijbloemenvoedsel toe in de juiste hoeveelheid.

Als u rozen koopt is het belangrijk dat er een zakje snijbloemen voedsel bij zit. Voeg dit snijbloemenvoedsel toe tijdens het vullen van de vaas. Bij een bos rozen van normale grootte is één zakje snijbloemenvoedsel voldoende. Bij teveel snijbloemenvoedsel kan verbranding en versnelde veroudering van de rozen optreden.
3) Snijd met een scherp mes 2 a 3 cm van de steel schuin af.

Om de wateropname van de rozen te stimuleren, is het noodzakelijk dat u de rozen altijd iets in kort (2 a 3cm). De schuine snede mag niet te lang zijn, want dan wordt de wond aan de steel te groot.
4) Verwijder de onderste bladeren tot aan de vaasrand, laat eventuele doornen zitten.

Het blad mag niet in het water van de vaas staan, want het blad in de vaas veroorzaakt bacteriegroei. De dorens laat u aan de steel zitten, wanneer deze worden verwijdert, maakt u extra wonden op de steel waar bacteriën de steel binnen kunnen dringen en de wateropname kunnen belemmeren.
5) Controleer regelmatig of de rozen voldoende water hebben, zo niet vul dan bij
met schoon water.

Zorg dat de roos altijd in voldoende water staan. Wanneer de rozen meer water tot hun beschikking hebben, nemen ze eenvoudiger water op.
6) Zet de rozen niet in de felle zon, op de tocht of dichtbij een fruitschaal.

De felle zon en tocht zorgen voor te veel onnodige verdamping en dus veroudering. De fruitschaal stoot zeer kleine hoeveelheden ethyleen uit en dit gas zorgt voor ook versnelde veroudering van de rozen.